Naša priča

Čime ispunjavaš svoj dan? Osim za razne aktivnosti, obveze, druženja i odmor, pronađi u svakom danu mjesta i za dnevnu dozu b.Aktiva!

Dnevna doza b.Aktiva stranica je koja će te motivirati da svaki dan, uz male pomake u svojoj dnevnoj rutini, napraviš velike stvari za svoje zdravlje.

Naša je inspiracija snažan imunitet, a tebe želimo inspirirati da gradiš zdrav i uravnotežen životni stil na svakom koraku – kroz laganu rekreaciju, pravilnu prehranu i rad na sebi. U tome će nam pomoći i stručnjaci iz navedenih područja kako bi dodatno educirali i obogatili našu malu zajednicu korisnim savjetima.

Zdravo tijelo

Nije za svaku fizičku aktivnost potreban odlazak u teretanu, pa čak ni trenirka. Tvom tijelu puno će značiti i ako izdvojiš malo vremena za jednostavne aktivnosti kao što je kratko razgibavanje ili malo više koraka na tvojoj dnevnoj ruti. Ovdje uvijek možeš pronaći dodatnu motivaciju i zanimljive ideje za laganu rekreaciju.

Prehrana i imunitet

O pravilnoj prehrani nikad ne možeš znati previše. Pomoći ćemo ti da obogatiš svoje znanje korisnim informacijama i savjetima o namirnicama i nutrijentima koji dobro utječu na tvoje zdravlje i imunitet.

Zdrav duh

Psihičko zdravlje zaslužuje jednaku pažnju kao i fizičko, a mnogi od nas često ga stavljaju u drugi plan. Moderan životni tempo ne ostavlja nam uvijek dovoljno vremena za opuštanje i rad na sebi. Mi smo tu da te podsjetimo kako možeš pronaći to vrijeme i kvalitetno ga iskoristiti.

Upoznaj naše suradnike

Ana Čerenšek

Ana Čerenšek

prof. psih.

Ana je članica Mentalnog treninga, a uz to piše za razne časopise i internetske portale kao kolumnistica te često gostuje u TV emisijama.

Rođena je Osječanka, a nakon završenog Filozofskog fakulteta u Zagrebu te rođenja prekrasne kćeri, tu je nastavila svoj profesionalni put. Počela je kao podrška sportašima u Športskoj gimnaziji, a nastavila radom u Mentalnom treningu s vrhunskim sportašima. Zajedno s Igorom ušla je u prvi tim psihologa za sportaše na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Osim što je majstorica direktne komunikacije s prilagođenim pristupom svakom klijentu te iskreno uživa u svom poslu, Ana uživa u čaši dobrog vina i vrhunskim koncertima, a njezin životni moto je: „Ne prati tragove drugih, ostavi svoj!“

Igor Čerenšek

Igor Čerenšek

mag. psych.

Osim što je pokretač Mentalnog treninga, Igor piše kolumne na raznim portalima, drži predavanja i edukacije u području psihoterapije i stres-menadžmenta, a uz to je i strastveni sportaš.

Tijekom studija psihologije u SAD-u, u Minnesoti, Igor je predstavljao plivački tim fakulteta s kojim je osvojio nekoliko velikih titula u SAD-u, a istovremeno je godinama nastupao za hrvatsku reprezentaciju na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

Ljubav prema sportu kod Igora se pretvorila u strast prema poslu zbog koje je 2006. godine počeo stvarati koncept Mentalnog treninga. Lekcije naučene u sportskoj karijeri prenosi na svakodnevni život u radu sa svima koji u poslu i životu uvijek teže višem i boljem.

Sandra Zugan

Sandra Zugan

mag. nutr.

Sandra je diplomirala studij nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija otkrila je ljubav prema dijetoterapiji. Zanimalo ju je kako promjenom prehrane pomoći čovjeku da podigne kvalitetu svog zdravlja.

Znanje iz dijetoterapije brusila je od prvih studentskih dana: praksom u veronskoj bolnici Ospedale Civile Maggiore, potom u hrvatskom društvu za celijakiju Celiko centar te u udruzi za pomoć djevojkama s poremećajima u hranjenju u Centru BEA. Poseban joj je gušt raditi s djecom i mladim sportašima, kojima vodi radionice o prehrani.

U slobodno vrijeme njeguje podjednako svoj umjetnički, kao i sportski duh. Sandra voli biti u pokretu pa se tako bavi raznim sportskim aktivnostima. Ljubiteljica je glazbe i poezije, koju voli pisati sebi za dušu.

Natko Beck

Natko Beck

dr. med.

Dr. Natko Beck je radiolog u dječjoj bolnici Srebrnjak, a slobodno vrijeme provodi radeći s pacijentima i u nekoliko privatnih poliklinika.

Natka je oduvijek zanimalo sve što je biološko i još kao dijete je shvatio da ga najviše zanima kako on, čovjek, funkcionira. Vođen svojim interesima, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine. Tijekom studiranja shvatio je da voli rad s ljudima i da mu je to što ima priliku raditi s ljudima najbolji dio posla.

Uvijek se trudi promovirati zdravlje, kako u privatnom životu, tako i na svom Instagram profilu. Cilj mu je potaknuti ljude na razmišljanje o zdravlju i zdravom životu: "Ako sam influencer u razmišljanju o zdravlju, ja sam sretan."

Andrija Karačić

Andrija Karačić

dr. med.

Andrija je specijalizant abdominalne kirurgije na KB-u „Sveti Duh“, a u slobodno vrijeme radi kao liječnik na sportskim manifestacijama te prevodi medicinsku dokumentaciju na njemački jezik. Znanost ga je oduvijek jako privlačila te je sudjelovao na istraživanjima na KIF-u i PBF-u, gdje se i prvi put susreo s pojmom crijevnog mikrobioma.

Na početku se i sam našao na operacijskom stolu kao pacijent zbog upale slijepog crijeva. Tad je počeo njegov interes za mikrobiom. Kako to da se, unatoč trudu oko vođenja zdravog života, njemu dogodila upala slijepog crijeva?

U svakodnevnom radu počela su se postavljati mnoga druga pitanja: kako to da ljudi s istim bolestima, koji se identično pripremaju i obave zahvat kod istog kirurga, često imaju potpuno različite ishode operacije? Nalazi li se nešto u crijevu koje se operira što može utjecati na operaciju?

Dugoročno mu je cilj posvetiti se analizi mikrobioma kako bi se u što većoj mjeri prevenirali operativni zahvati i poboljšala uspješnost kirurškog liječenja.

Besplatni potrošački telefon Telefon: 0800 277 277
dukat-info@hr.lactalis.com

Dukat mliječna industrija d.d.
Marijana Čavića 9
10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 2392 222
dukat-info@hr.lactalis.com